Τελευταία ήμουν σε αναζήτηση μιας απλής βάσης για laptop με ρυθμιζόμενο ανεμιστήρα για να μπορέσω να ψύξω, όχι το laptop μου, αλλά το θερμοβόρο router μου. Τυχαία βρέθηκε στα χέρια μου το
CM Notepal Infinite.
Η εν λόγω βάση αποτελείται κυρίως από πλαστικό, και στο πάνω μέρος της βρίσκεται μια σίτα αλουμινίου, που επιτρέπει την μεταφορά του αέρα κατευθείαν από τον ανεμιστήρα!
Η κατασκευή της είναι αρκετά λιτή, αλλά δεν χρειαζόμουν και τίποτα καλύτερα για την συγκεκριμένη ανάγκη. Το πιο ενδιαφέρον σημείο της ψύκτρας βρίσκεται στο πίσω μέρος...το κέντρο διαχείρισης της!
Εδώ βλέπετε 2 υποδοχές, μιας για mini usb (παρέχεται στην συσκευασία), και μια για κανονικό απαραίτητα για την τροφοδοσία της βάσης με τάση 5 V. Ένα πλήκτρο Start/Stop και φυσικά ο ρυθμιστής στροφών του ανεμιστήρα.
Ο ρυθμιστής είναι 3 σκαλών, low, medium και high. Επίσης στο κουμπί εκκίνησης, προ εκπλήξεως μου, ανακάλυψα ένα ledακι που δίνει την δυνατότητα να προσδιορίσεις που βρίσκεται μέσα στο σκοτάδι και να κλείσεις τον ανεμιστήρα...
Λοιπόν , έχουμε και λέμε...
Τεχικά χαρακτηριστικά κατασκευαστή:Υλικά: Αλουμίνιο και πλαστικό
Διαστάσεις (W / H / D): 380x300x10~50 mm
Διαστάσεις ανεμιστήρα (W / H / D): 90mmx90mmx25mm
Είδος ανεμιστήρα: Rifle bearing
Χρόνος ζωής: 50,000 hours
Παραγόμενος θόρυβος(dB-A): 15~20.5dBA
Βάρος :700g
Υποδοχή: USB2.0/1.1 (Μέγιστο ρεύμα:300mA)
Συμβατότητα: Υποστηρίζει μέχρι και 17" laptop
Γωνία λειτουργίας: 8.5 degree
Με μερικές μετρήσεις που έκανα, και γενικότερα δοκιμές καταγραφής του παραγόμενου θορύβου, τα 20 Db τα βρίσκουμε στην σκάλα medium, στο high κάνει λίγη παραπάνω φασαρία, περίπου 28-30 Db, αλλά το air flow είναι πολύ καλό. Η λειτουργία του σε low στροφές είναι τελείως αθόρυβη, σε σημείο που μπορείς "να κοιμηθείς και πάνω του".
Τώρα ως προς την αποδοτικότητα του στην χρήση που το ήθελα, έχουμε και λέμε.
Το router μου βράζει σε κανονικές συνθήκες δωματίου (18-23 βαθμούς C) και ανεβάζει θερμοκρασίες της τάξεως των 48-50 βαθμών. Με τη χρήση του Cm notepal Infinite στο low είχα θερμοκρασίες της τάξεως των 36-38 βαθμών, στο medium 34 και στο high κατέβηκε στους 30. Όλες οι μετρήσεις έγιναν με τη βοήθεια θερμομέτρου με θερμοστοιχείο Κ.
Και εδώ το τελικό setup πάνω στο γραφείο...